Qui som? D'on venim?


Independents Units per Sant Fost: exemple de bon govern, 
un grup polític plural i transversal


L’any 1983 les eleccions municipals a Sant Fost van ser anul·lades per una sèrie d’irregularitats detectades. No tothom ho recorda. Els comicis es van repetir i poc després l’alcalde electe va patir una moció de censura promoguda pel seu mateix partit, la primera de la història de la democràcia espanyola. Des d’aquests inicis convulsos, els partits tradicionals van convertir Sant Fost en un camp de guerres polítiques, denúncies judicials i odis personals. La culminació d’aquesta situació arribà arran de les eleccions de 1995, obrint un període en què l’Ajuntament va ser conegut tristament arreu del país com el que va canviar set cops d’alcalde en un any. No es feien inversions en via pública ni en equipaments de cap mena en una època en què els municipis podien endeutar-se i es rebien importants subvencions. Cal recordar que la carretera principal no va tenir voreres, enllumenat i clavegueram generalitzat fins l’any 2000. Es va aprovar un pla general sense contemplar les cessions obligatòries de patrimoni a l’Ajuntament, que en aquella època constituïen el principal recurs per a invertir. Es van limitar i condicionar les cessions de terrenys per a equipaments, posant en perill la ubicació de l’ambulatori i de l’institut que avui coneixem. Es van tolerar les urbanitzacions a la muntanya amb greus dèficits urbanístics, sense estar connectats al sistema municipal d’aigua potable i sense clavegueram. Mas Llombart i Mas Corts no disposaven ni d’aigua pública. Uns pocs gestionaven l’aigua de forma privada. En el poble no hi havia un col·lector general connectat a la depuradora. En aquest context, un grup molt important de veïns i veïnes de Sant Fost, farts dels partits polítics, van decidir presentar-se a les eleccions per solucionar els problemes municipals. IUSF va assumir la responsabilitat del govern municipal amb la intenció de modernitzar el nostre Ajuntament i acabar amb els escàndols polítics. Aquesta és la nostra raó de ser, un govern independent treballant des de Sant Fost i per Sant Fost. Ens vam haver d’organitzar per poder urbanitzar i mantenir els nostres carrers, per tenir un CAP, un institut, escoles i una llar d’infants, urbanitzant el polígon industrial, amb un sistema de clavegueram connectat a la depuradora, subministrament d’aigua potable a les urbanitzacions, un transport públic, enllumenat i equipaments esportius de qualitat, serveis socials i equipaments culturals. Per mantenir les nostres tradicions, perquè tots els nostres barris es tractin per igual, perquè tothom tingui els mateixos drets. Sant Fost ha progressat des de l’estabilitat, sense escàndols i sense cap cas de corrupció.

Durant aquests anys, fins i tot disposant de majoria suficient, IUSF ha establert acords o coalicions amb totes les forces polítiques de Sant Fost. Sempre hem intentat construir sense anar en contra de ningú, obrint el govern municipal a aquells representants de partits que han deixat enrere les seves diferències ideològiques per treballar pel poble, que han prioritzat Sant Fost davant els dictats que arriben des d’un despatx de Barcelona.

Per què IUSF no va en contra de cap partit? Perquè tots tenim la nostra ideologia i el nostre vot a la resta d’eleccions, però a les municipals unim forces, aparquem les diferències i ens centrem en Sant Fost, la nostra raó de ser. Respectem totes les opcions. Per això som garantia de convivència i respecte, perquè som plurals, la força política més transversal de Sant Fost.

Volem que Sant Fost segueixi progressant amb estabilitat, amb honestedat i amb la millor convivència. Volem que tots els veïns i veïnes de Sant Fost, independentment de la seva ideologia, se sentin representats pel seu Ajuntament. Units, no partits.

Quan guanya IUSF tots guanyem. Per això amb IUSF qui guanya és Sant Fost!

Comentaris

Entrades populars